پس از طراحی سایت نوبت به انجام سئو و بهینه سازی سایت خواهد رسید. یکی از الزامات یک وب سایت برای بهتر ایندکس شدن در موتور های جستجو گر <atitle=”نقشه سایت href=”http://avinaweb.com/sitemap/”>نقشه سایت یا همان سایت مپ xml) ) سایت می باشد. سایت مپ زبان نشانه گذازی قابل توسعه سایت بوده و فایلی است متنی که تمام آدرس های سایت و همچنین اطلاعات متا برای هر آدرس از سایت مانند درجه اهمیت آن، به روز رسانی ها و ارتباط آن با دیگر صفحات در آن موجود می باشد. نقشه سایت کمک می کند تا صفحات سایت شما در موتور های جستجو، بهتر ایندکس شود. به این صورت که برای ربات موتورهای جستجو نقشه راهنما را ایفا کرده و به شناسایی هر چه سریعتر و بهتر صفحات شما و اطلاع از تغییرات صفحات سابق به شما کمک می کند. فایل نقشه سایت داخل پوشه اصلی فایلها در هاست قرار می گیرد.
معانی تگ های استفاده شده در نقشه سایت
- <urlset> تگ شروع و پایان نقشه سایت می باشد
- <url> برچسب مادر بوده و محتوای لینک ها در این تگ قرار دارد.
- <loc> آدرس دقیق تمامی صفحات سایت در این تگ قرار دارد.
- <lastmod> تغییرات هر صفحه را با فرمت YYYY-MM-DD در خود جای می دهد. همچنین در فایل ایندکس زمان احتمالی تغییرات برای هر فایل نقشه سایت شما را این تگ مشخص می نماید.
- <changefreq> اطلاعات مربوط به بازه زمانی تغییرات هر صفحه را این برچسب نشان می دهد.
- <priority> درجه اهمیت هر صفحه از سایت شما را این تگ مشخص می نماید که در بازه ۰٫۰ تا ۱٫۰ قرار دارد.
تگ های استفاده شده در ایندکس نقشه سایت
- هر فایل ایندکی می تواند تا ۵۰۰۰۰ سایت مپ را در خود جای دهد.
- <sitemapindex> باز و بسته شدن ایندکس نقشه سایت با این تگ انجام می شود.
- <sitemap> اطلاعات مربوط به هر نقشه سایت در این تگ قرار دارد.
نکته:
- تگ <loc> اجباری می باشد.
- تگ های <lastmod> ،<changefreq> و <priority> اختیاری می باشند.
- تمام آدرسها در نقشه سایت مربوط به تنها یک دامنه می باشد.
- بعضی ها با تنظیم <changefreq> و <priority> از موتور های جستجو می خواهند که روزانه سایت خود را بررسی نمایند. اما این کار صحیحی نیست و اگر گوگل از این اتفاق مطلع شود به طور کل نقشه سایت شما را کنار خواهد گذاشت.
فایل ایندکس نقشه سایت Sitemap index file چیست؟
گاهی اوقات پیش می آید که به دلیل زیاد بودن صفحات یک سایت، وجود یک سایت مپ کافی نباشد. این زمانیست حجم سایت مپ شما بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد یا وب سایت شما بیشتر از ۵۰۰۰ صفحه داشته باشد. در این صورت نیاز به چند نقشه سایت می باشد به این صورت که فایل هر نقشه سایت در یک فایل ایندکس سایت مپ Sitemap index file لیست می شود.
نقشه سایت XML چه فایلهایی را پشتیبانی میکند؟
گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند. این امر بستگی به محتویات هر سایت دارد و شما با استفاده از نقشه سایت کار را برای موتورهای جستجو راحت میکنید. نقشه سایت XML پسوندهای HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی میکند.
باید بگویم که بستگی به محتویات هر وب سایت دارد. گوگل قابلیت شناسایی پسوند های متفاوت را دارا می باشد. می تواند پسوندهای HTML، Image ، Video، Mobile و News را پشتیبانی نماید.
آموزش ساخت نقشه سایت
پس از معرفی سایت خود به گوگل از طزیق ابزار Google Webmaster Tools وارد قسمت Dashboard سایت مربوطه در گوگل وبمستر شوید و روی دکمه Sitemap کلیک نمایید.
پس از آن از طریق دکمه قرمز رنگ Add/Test Sitemap در قسمت سمت راست و بالای صفحه و وارد نمودن آدرس نقشه سایت خود با پسوند مربوطه اقدام به اضافه نمودن نقشه سایت خود نمایی.
گوگل پس از بررسی سایت شما تعداد صفحات معرفی شده را به شما نشان خواهد داد.
نکته:
- هربار که تغییری در نقشه سایت خود ایجاد کردید با استفاده از همان دکمه Add/Test Sitemap گوگل را از تغییرات آن مطلع کنید.
- پس از هر تغییری در سایت مپ خود لازم است با زذن همان دکمه قرمز رنگ Add/Test Sitemap به گوگل تغییرات را اطلاع رسانی نمایید.
- زمانی که صفحات وب سایت شما زیاد بود و از نظر محتوایی با یکدیگر تفاوت داشتند می توانید وبمستر خود را از طریق نقشه سایت مطلع سازید.
۲ دیدگاه. Leave new
سلام .خسته نباشید
برای سایت مپ و همچنین فایل ایندکس در https://www.sitemaps.org/protocol.html دو نوع کد معرفی شده ( منظورم کدهای ابتدایی سایت مپ هستند) ، که یکی از آنها مشابه کدی است که شما در این مقاله استفاده کردید و دیگری متفاوت، همچنین نقشه سایتهای مختلفی رو بررسی کردم که برخی از نوع اول و برخی هم از نوع دوم استفاده کردند ، سوالم اینه که این کدها چه تفاوتی باهم دارند و بهترین آنها کدام است ؟
سوال دوم اینکه وقتی مثلا از کدی که شما معرفی کردید برای تهیه یک سایت مپ استفاده کنیم ، آیا باید برای فایل ایندکس هم از همین کدی که شما برای نقشه ایندکس معرفی کردید استفاده بشه و آیا اینها باید با هم همخوانی داشته باشند یا می تونه متفاوت باشه؟
نوع دوم کدهای معرفی شده در سایت معرفی شده
—————————-
سلام دوست عزیز،
روش و کدی که در مطلب فوق ذکر شده است، برای وب سایت های بدون سیستم مدیریت محتوا می باشد. پیشنهاد می شود اگر از سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس در طراحی سایت خود استفاده می کنید، از افزونه هایی مثل google sitemap generator استفاده کنید. این افزونه اختصاصی برای خود گوگل است.