در این مقاله قصد داریم، شما را با موثرترین عامل در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی یا به طورکلی کسب و کار آشنا سازیم . شناخت پرسونای مخاطب یا به زبان ساده تر، شناخت درست مخاطب یا مشتری می تواند کمک بزرگی برای دستیابی شما به موفقیت در کسب و کارتان باشد.
حال ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که پرسونای مخاطب به چه معناست ؟
همان طور که در بالا نیز بدان اشاره کردم پرسونای مخاطب را می توان شناخت درست مشتری کسب و کار تعریف کرد. در ادامه به روشن شدن هر چه بهتر این مفهوم برای شما عزیزان پرداخته شده است.

واژه پرسونا به چه معناست ؟

پرسونا (persona) واژه‌ای یونانی و به معنی ماسک یا نقاب است. Persona، ریشه لغت انگلیسی personality به معنی شخصیت است. واژه پرسونا در روان‌شناسی، توسط روان‌شناس سوئیسی کارل گوستاو یونگ، این طور معنا شده است، نوعی ماسک دست‌ساز که فرد برای ایجاد نهایت تأثیرگذاری بر دیگران و همین‌طور برای پنهان کردن ماهیت حقیقی خود، از خود ابداع می‌کند.
در واقعیت، پرسونا یعنی آن چهره ی اجتماعی که فرد در دنیای واقع دارد و پرسونای مخاطب به معنای آشنایی با تمام علاقمندی ها، ترجیحات و طرز تفکر مخاطب فرضی می باشد. این واژه را می توان کاربرنما یعنی الگویی از کاربران واقعی نیز معنا کرد.

شناخت پرسونای مخاطب چه کمکی به شما خواهد کرد ؟

اگرسایت شما یک سایت تبلیغاتی است و شما باید با تولید محتوای مناسب به جذب مشتری بپردازید، شناخت پرسونای مخاطب می تواند شما را در تولید محتوا متناسب با لحن و قالب مشتری وب سایتتان یاری کند و دیگر این که متوجه خواهید شد که چه موضوعاتی را برای تولید محتوا انتخاب کنید.
اگر شما صاحب یک وب سایت فروشگاهی باشید می توانید با شناخت پرسونای مخاطبانتان، راجع به خدمات، محصولات، ارتباطات متقابل، ویژگی‌ها و جنبه‌های بصری سایتتان، بهترین تصمیم گیری را انجام دهید.
یکی از راه های مؤثر برای شناسایی پرسونای مخاطب، آشنایی با تیپ های مختلف روان شناسی می باشد چرا که می توانید تفاوت های انسان ها و نحوه نگرش و ارزش های آن ها را بشناسید و بر اساس آن اقدام به عمل کنید.
این نکته قابل توجه است که آگاهی از تیپ‌های نه‌گانه پروفسور یونگ و آزمون شخصیت شناسی MBTI، تفسیر دقیق‌تری از شخصیت افراد به شما می‌دهد.

راهنمای عملی برای شناخت پرسونای مخاطب

نکات عملی برای شناخت پرسونای مخاطب شامل چندین گام می باشد که در ذیل به جزئیات آن پرداخته شده است.

گام اول: مشتری‌های کنونی سایت را تحلیل کنید.

مشتری‌های فعلی کسب و کار خود را تحلیل کنید. یعنی با آن‌ها در تماس باشید و سعی کنید آن‌ها را بیشتر بشناسید.

گام دوم: در مورد مشتری بیشتر تحقیق کنید.

به جمع آوری اطلاعات درباره مشتری نظیر شهر محل سکونت مشتری، شغل آن و غیره بپردازید. حاصل این تحقیقات مرتبط با هر مشتری را به ‌صورت جداگانه مکتوب کنید و نگه‌دارید.

گام سوم: به جمع آوری اطلاعات جامع درمورد مشتریان بپردازید.

در این مرحله باید بفهمید که مشتری شما بیشتر از چه محصولات، برندها، بیشتر استفاده می کند. این کار به شما انگیزه می‌دهد تا از سایر برندها و شرکت‌ها، جلوتر گام بردارید.

گام چهارم: مجموع داده های جمع آوری شده از تحقیقات را تحلیل کنید.

به تحلیل داده هایی که در گام های قبل به دست آورده اید بپردازید و پوشه‌ای بردارید و داده‌های مشتری را داخل آن بگذارید. اگرچه بسیاری از صاحبان کسب‌ وکار اینترنتی به ساخت پرسونا توجهی نمی‌کنند. درحالی که تعیین چندین پرسونا برای مخاطبان خود، تمایز شما و بقیه مشخص می‌شود. ساختن پرسونا کار آسانی نیست، اما سود بالایی برای کسب‌وکار شما به ارمغان می‌آورد.

گام پنجم: پرسونای مخاطبین را به همه افراد شرکت خود نشان دهید.

پرسونای مخاطب علاوه بر مدیران و وب مستران، باید پرسونای مخاطب را بین سایر کارمندان شرکت خود و یا هم‌تیمی‌هایتان به اشتراک بگذارید. در زمینه می توانید به این صورت عمل کنید که پرسونا را چاپ کرده و به دیوار محل کار خود بزنید. با این کار به طور دقیق خواهید فهمید که برای چه کسی و با چه سلیقه‌ای محتوا تولید می‌کنید، با چه روشی بازاریابی می کنید، محصول و خدماتتان را به چه کسی و با چه انتظاراتی خواهید فروخت.

نتیجه گیری :

امیدوارم با رعایت نکاتی که ذکر شد بتوانید مخاطبان کسب و کار خود را به خوبی بشناسید و بتوانید با پرسونای آن ها آشنا شوید. ذکر این نکته حائز اهمیت است که هر چقدر برای استخراج پرسونای مشتریان خود وقت صرف کنید، می توانید موجب تسریع تلاش‌های بازاریابی، فروش و توسعهٔ محصول خود شوید. زمانی که صرف خلق یک پرسونای منسجم می شود نتیجه‌اش بارها در رشد کسب‌وکارتان نمایان خواهد شد، پس این زمان را اختصاص دهید و شاهد صعود کسب‌ وکارتان در میان رقبا باشید.

موضوعات : بازاریابی محتوا

مقالات مرتبط

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست